kykado Dachshunds I Spice Girls litter

Hieronder lichten wij één en ander toe als u geïnteresseerd bent in een pup van ons.

Het begint allemaal met het zorgvuldig uitzoeken van een geschikte reu, waarbij wij onze zoektocht niet beperken tot alleen Nederland. Wij besteden veel tijd aan het zoeken naar een geschikte reu voor onze teef. Wij zijn o.a. lid van de Nederlandse Teckelclub en fokken volgens het Verenigings Fok Reglement van deze vereniging. 
Kykado dwergteckels puppies
Interesse

Wij vinden het erg belangrijk dat onze puppy's naar de juiste toekomstige baasjes gaan. Daarom vinden wij het prettig dat u ons, als toekomstig baasje, komt bezoeken. Tijdens een kennismaking hebben we het o.a. over de gezinssituatie, in een gezin of juist alleen bij de baas ? Hoe is de woonsituatie ? Heeft u al ervaring met honden of heeft u ook een andere hond thuis ? Maar zoals wij verwachtingen stellen aan u, mag u ook bepaalde verwachtingen van ons hebben. Wij vinden het gewoon belangrijk dat er van beide kanten een goed gevoel is.

Een wachtlijst ?

Het is bij ons niet zo dat wie zich het eerste heeft aangemeld ook eerste keus heeft. Wij hanteren dus geen nummering op onze lijst. Of wij uiteindelijk ook iedereen een pup kunnen aanbieden hangt van meerdere factoren af. Hierbij kunt u o.a. denken aan het aantal geboren pups of de keuze voor een reutje of teefje.

Tijdens de dracht en geboorte
Gedurende de dracht plaatsen wij zo veel mogelijk foto’s op onze website en social media van de zwangere moeder.
Als de puppy’s geboren zijn en de moederhond en haar pups maken het goed dan zullen wij dit laten weten. Wel nemen wij nog enkele dagen de tijd, wij willen namelijk eerst zekerheid hebben dat alle puppy’s de eerste dagen goed drinken en groeien.

De eerste weken
De eerste drie weken geldt voor ons in de kraamkamer: rust, reinheid en regelmaat. In deze periode ontvangen wij geen bezoek maar houden wij onze puppy kopers op de hoogte en delen wij regelmatig foto’s of video’s op social media en deze website. Na deze periode zijn onze puppy kopers welkom om ons en de puppy’s te bezoeken.

Socialisatie
Onze puppy’s worden grootgebracht in huiselijke kring en zullen dus alle normale huiselijke activiteiten meemaken. Na de eerste weken van rust gaan ze, afhankelijk van het weer, met 4 á 5 weken veel naar buiten. Hier kunnen de puppy’s heerlijk met elkaar spelen en nieuwe dingen ontdekken. Vanaf een week of zeven ontmoeten de puppy’s o.a. andere honden, de auto, het park, de Milliger plas en doen wij er alles aan om de socialisatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Veel contact met mensen, zowel jong en oud, is heel belangrijk. Om een goede socialisatie door te zetten adviseren we toekomstige eigenaren een puppycursus aan.
Bohemian Rhapsody Vitoraz.
Optimale match

Wij streven naar een optimale ‘match’ tussen hond en toekomstige eigenaar. Vanaf de geboorte zijn wij dag en nacht bezig met onze puppy’s. Wij krijgen in al die weken dan ook een heel goed beeld van de karaktertjes op deze jonge leeftijd.
Door onze ervaring kunnen wij dan ook goed adviseren welk pupje het beste bij iemand past. Daarbij houden we natuurlijk ook rekening met de eerder aangegeven wensen. Voor puppy kopers is het dus belangrijk om tijdens de bezoeken niet de aandacht te hebben voor één bepaalde pup, maar open te staan voor meerdere hondjes. Zelf noemen we het altijd "een puzzel die wij samen in elkaar zetten". Rond de achtste week mag een puppy het nest verlaten en breekt voor de nieuwe puppy eigenaren een drukke maar hele leuke tijd aan.

Een pup van ons:
Onze puppy’s worden gefokt volgens de richtlijnen van de Raad van Beheer en de rasvereniging, krijgen een FCI Stamboom en EU dierenpaspoort, worden meerde malen ontwormd, zijn gevaccineerd en gechipt, en worden door een dierenarts nagekeken. Wij werken met een koopovereenkomst en de pup gaat met een mooi puppypakket met u mee.
Uiteraard blijven wij altijd beschikbaar als u vragen heeft.

Chantal en Patrick

 

Contact

Chantal & Patrick Hultink
Dotterbloem 38
Zwolle - Netherlands
+31 (0)6 - 163.88.791

  info@kykado.nl
  whatsapp
  facebook
  instagram
   

Socials

Solbo's Kayo Alphadirato glitter girl
Bohemian Rhapsody Vitoraz

Kykado I Bohemian Rhapsody VitorazBohemian Rhapsody Vitoraz "Nova"