Kykado dalmatians, Chantal & ponyChantal's liefde voor paarden

Hoe het ooit begon.....
Als klein meisje was ik, Chantal, al gek op paarden en honden.
Toen ik tiener was ging mijn grote wens in vervulling en kreeg ik mijn eigen paard.
Met mijn paard "Diana" heb ik fanatiek meegedaan aan dressuurwedstrijden.
Voor de kenners... ik kreeg Diana toen ze twee jaar oud was en heb haar naar de klasse Z dressuur gereden waar ik heel trots op ben !!
Na enige tijd wilde ik graag een hond, die samen met mij en het paard de bossen in kon.
Tijdens één van de concoursen zag ik daar voor het eerst een Dalmatiër pup lopen. Ik was op slag verliefd en ging diezelfde week nog naar de bibliotheek (er bestond toen nog geen internet) om informatie over de Dalmatische hond te verkrijgen.

Kyra en DianaKyra en Diana

En zo kwam een half jaar later Kyra (Amelanchier's Amarant-Kyra) in mijn leven.
Kyra ging destijds dagelijks mee naar de manege en we maakten samen diverse ritten door de bossen van Liessel.

Tijdens de vakantie van 1999 hebben Patrick en ik elkaar leren kennen. In de beginperiode van ons samenwonen hadden we geen hond, maar dit was vooral voor mij een groot gemis. Kyra was bij mijn moeder blijven wonen toen we gingen samenwonen. Ze was immers opgegroeid met Mickey, het hondje van mijn moeder.
Al snel viel de beslissing om zelf weer een hond te nemen. Dat het een Dalmatische hond zou worden stond al vast !!

Momenteel hebben wij twee geweldige dalmaten in huis :-)
Met Kayo (Solbo's Kayo) en Lara (Alphadirato Glitter Girl) fietsen en wandelen wij veel, maar daarnaast liggen ze gewoon gezellig bij ons op de bank. Ook gaan we naar shows in binnen en buitenland en af en toe fokken wij een nestje. 

team-kykado Met z'n allen in het bos

Kykado" staat voor de afkorting van KYra, KAj, en DOnna, onze eerste drie dalmaten waar alles mee begonnen is.In het voorjaar van 2006 mochten wij ons eerste "Kykado" nestje verwelkomen. Het fokken van een nestje is voor ons een hobby, en wij verwachten dan ook niet ieder een nestje. Het gaat bij ons niet om kwantiteit maar om kwaliteit op basis van excellente bloedlijnen. Gezondheid, karakter, constructie volgens de rasstandaard en een goede socialistie staan bij ons hierbij voorop.
Wij zijn lid van de Nederlandse Club voor Dalmatische Honden en fokken dan ook volgens de reglementen van de NCDH.

Door de komst van onze honden hebben we door geheel europa veel fokkers/liefhebbers leren kennen waar we goed contact mee hebben. Van al deze dalmaten-mensen leren we dagelijks nog veel, en zijn ze hier dankbaar voor.

Mocht u vragen hebben over "Kykado" of op zoek zijn naar informatie over de Dalmatische hond, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.

Patrick & Chantal